Местан обвини БСП и Паскалев, че пречат на съда да регистрира ДОСТ

15:11, 05 юни 16 / Политика 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лютви Местан призова съдът да бъде безпристрастен и да регистрира без забавяне партията му ДОСТ. Той отправи послание към Костадин Паскалев и БСП да не се бъркат в работата на независимия български съд, предаде "Дарик радио".

Думите на Местан идват, след като излезе информация, че делото за регистрацията на партия ДОСТ на три пъти не е било насрочвано заради открити нередности в заявлението на формацията. 

"Искам да изпратя един много кратък хабер на един отново активиран член на ръководството на БСП от Благоевград - Костадин Паскалев, който онази сутрин по една национална телевизия отправи призив към съда да не регистрира партия ДОСТ. Господин Паскалев, изглежда, бърка времената, в които живеем. Можеше да разпорежда на съда и го правеше в годините на тоталитарното управление на онзи диктатор, на чийто паметник в Правец, те, уж социалисти, членки на Партията на европейските социалисти, положиха венци пред паметника на диктатора Тодор Живков", заяви Местан по време на първата учредителна областна конференция на ДОСТ в Благоевград.

Той допълни, че по времето на Живкоw Паскалев е можел да разпорежда на съда кого да регистрира и кого - не, кого да осъди и кого да помилва, но трябва да знае, че България е вече в НАТО и ЕС, и това не може да се случи.

"Вие се замислете защо наследниците на комунистическата партия днес се боят от регистрацията на ДОСТ", призова съпартийците си Местан и обясни, че причината е желанието за победа на президентските избори.

"Те знаят, че ако ДОСТ се регистрира, ДПС няма да може да даде решителна подкрепа за избора на ляв кандидат, както това се случи през 2001 година. И затова ще направят всичко възможно да ни попречат на регистрацията", каза още Местан. Той допълни, че ДОСТ ще даде рамо на онзи кандидат за президент, който е истински евроатлантик, истински натовец и европеец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама