Шуменски колоездачи участваха в състезание в Плевен

15:47, 05 юни 16 25 623 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима шуменци се включиха в любителско състезание по шосейно колоездене в Плевен. Станимир Стоянов, Северин Акерски, Веселин Савков, Борил Петров и Дамян Момчилов застанаха на стартовата линия в дисциплината индивидуално бягане по часовник. Надпреварата, която се проведе в събота, е организирана от Община Плевен, СК „ИНЧ спорт”, БФК. Общо 67 души се бориха с хронометъра на 16-километровото трасе край с. Радишево. На шосето сили премериха "часовникари" от Шумен, Русе, Плевен, София, Габрово, Пловдив, Попово и Враца.

Представянето ни е добро, коментира Северин Акерски. Шуменците са преодолели отсечката за около 30 мин. На фона на първите трима, които направиха време 20-22 мин., нашият резултат е добър, каза колоездачът.

Шуменската група кара със стоманени колелета, които са тежки и не дават добри резултати на спринтове. Отборите от другите градове са участвали с карбонови рамки и геометрия, подходяща за бягане по часовник. Конкуренцията бе силна, всички колоездачи бяха много добре подготвени, заяви Северин Акерски. И добави, че дори представителки на нежния пол са давали завидни времена.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама