Петкова отрече обвиненията за нарушения в енергетиката при това правителство

15:58, 05 юни 16 / Политика 25 233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По време на посещението в Япония не са поемани абсолютно никакви ангажименти. Това е и причината да няма обществени поръчки. АБВ да се запознаят с нормативната уредба преди да говорят. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на брифинг относно предупреждението на АБВ и "Гергьовден" , че ще сезират ЕК за нарушения в сектор „Еенергетика” след сключени договорености между българска делегация и "Тошиба" предаде "Фокус".

По думите на министъра при посещението не са поемни никакви ангажименти свързани с обвързване на България енергиен холдинг или на компании по отношение на определени проекти.

„Колегите от АБВ поставиха въпроса, защо не е проведена обществена поръчка, когато се пристъпва към изпълнение и към сключване на договор с компанията „Тошиба“. Хубаво би било, когато някой говори такива неща преди това да се е запознал с нормативната уредба и националното законодателство, както и с Директивата за обществените поръчки в рамките на ЕС. 

Ако нашите колеги бяха направили това, сигурно нямаше да се стигне до подобни изказвания. Няма никакви обществени поръчки, тъй като нищо не е поемано като ангажимент, няма никакви сключени договори, така че не знам за какви обществени поръчки става дума“, категорична е Теменужка Петкова и допълни, че в меморандума за сътрудничество между България и Япония е записано, че случващото се в рамките не сътрудничеството не е обвързващо.

Министърът обаче заяви, че се е натъквала на  драстични нарушавания, но отказа да влезе в детайли.  "Това, което сме установили не е правено в мандата на нашето правителство, а в едини други мандати на едни други правителства, но не искам да влизам в подобни детайли“, коментира тя

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама