Момчетата на ЦСКА спечелиха футболния турнир в памет на Цоньо Василев в Шумен

16:14, 05 юни 16 / Спорт 25 656 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Малките футболисти на ЦСКА спечелиха първия турнир в памет на легендарния играч на Шумен, ЦСКА и националния отбор на България Цоньо Василев.

Надпреварата се проведе на терените на “Атлетик Арена” в Шумен и в нея участваха отборите на ЦСКА, “Лудогорец”, “Ботев” Нови пазар, “Светкавица” Търговище, “Шумен 2007” и “Атлетик” Шумен. В надпреварата участваха футболисти набори 2004 и 2005 г.



Цоньо Василев напусна този свят преди година и в негова памет фенклубът на ЦСКА в Шумен и синът на футболната легенда Захари Димитров организираха турнирът “Цоньо Василев”, който ще стане ежегоден.

Турнирът бе уважен от кмета на Шумен Любомир Христов, народния представител проф. Стефан Желев и секретаря на Община Шумен Диян Димитров.



Началните удари на първите два мача бяха дадени от внуците на Цоньо Василев – малките Галин и Даниел и вече изгряващата футболна звезда Симеон Димитров, който играе и бележи за състава на “Шумен 1929”.



Първата купа “Цоньо Василев” вдигнаха футболистите на ЦСКА. На финала те победиха с 8:2 състава на “Лудогорец” Разград.



Шестте отбора започнаха мачовете за купата от две предварителни групи.

В първа група побудител стана ЦСКА, а след армейците се наредиха Атлетик” Шумен, ЦСКА и “Ботев” Нови пазар. Първи в другата група бе “Лудогорец”, следван от “Шумен 200: и “Светкавица”.



Според мястото си в предварителните групи във втората фаза отборите играха в директни двубои за разпределения на местата от 1-во до 6-то.



В мача за петото място “Светкавица” Търговище се наложи над “Ботев” Нови пазар с 6:3. В двубоя за бронзовите медали се получи шуменски сблъсък. “Атлетик” победи “Шумен 2007” с 5:0.

Освен купа за победителя организаторите присъдиха индивидуални награди.



За най-полезен играч бе определен Серкан Ирфан от “Шумен 2007”. Най-добър халф на турнира стана Никола Асенов от “Лудогорец”, най-добър защитник – Йордан Стефанов от “Светкавица”, най-добър вратар – Живко Димитров от “Ботев”. Призът за голмайстор на турнира получи Йоан Борносузов от ЦСКА.

Бе връчен и още един специален приз – за най-атрактивен играч на надпреварата. Наградата получи вратарят на “Атлетик” Никола Станчев. Малчуганът получи вратарски ръкавици от стражът на Нотингам Форест шуменецът Димитър Евтимов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама