Петима атлети с амбиция да изминат почти 700 км. по дунавското поречие за 48 часа

17:11, 05 юни 16 / Любопитно 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Необичайно предизвикателство ще поемат петима атлети-аматьори в подкрепа на българския туризъм, по-специално на вело-туризма. Кампанията им "Дунав Ултра 3: River Monsters" ще се случи през август и ще премине през целия регион по поречието на Дунав.

Ентусиастите се наемат за изминат дистанцията от 682 км по поречеито на река Дунав за по-малко от 48 часа - като редуват каране на велосипед с бягане. Каузата им е в подкрепа на туризма в България и по-точно на велотуризма по поречието на Дунав, където има всички предпоставки и потенциал - както природен, така и исторически, това да се случи, а и да бъде бизнес за хората в региона.

В кампанията се включват петима смели мъже, които са непрофесионални спортисти, но всеки от тях обича България, притежава приключенски дух и е готов да подложи на изпитание физиката и психиката си, в името на тази благородна и похвална кауза, заявяват организаторите. Кампанията ще може да се проследи и в реално време в страницата на инициативата и във фейсбук страницата на Дунав Ултра по време на самото изпитание (20 и 21 август).

Началната точка на „Дунав Ултра“ е най-северозападното населено място в България – с. Куделин, а крайната е най-североизточното – с. Дуранкулак. Частта от гр.Видин до гр.Силистра се припокрива с преминаващия през България трансконинентален веломаршрут „Евро Вело 6“. Екипът ще премине през Русе в края на пътешествието си, на 21 август.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама