Борисов ще спасява и “чинията” на Бузлуджа

17:11, 05 юни 16 / Политика 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов лично ще се заеме “да спре разрухата” и на рушащия се бивш Дом-паметник на БКП на връх Бузлуджа. Това стана ясно по време на откриването на новия Музей на розата в Казанлък.

По време на обиколката премиерът се запозна с младата архитектка Дора Иванов, която го е запознала с проекта си за изоставената “чиния” на връх Бузлуджа, предава в-к “24 часа”. Тя предлага постройката да бъде консервирана и превърната в Музей на националната памет.

"Интересен проект, ще го разгледаме, ще се опитаме да спрем разрухата там", каза Борисов. "Аз съм против непрекъснато да се отрича всичко и да се правят квалификации като тоталитарно изкуство. Казах само, че съм готов да говорим за този паметник на културата или символ, защото и той е символ. Да го дадем на архитектите, на професорите, и те да направят нещо, това ще е добре и за държавата. С този си интерес не искам да дразня никого или точно обратното. Дори каня БСП, ако иска, да направим нещо заедно по този проект, след като отказаха да си върнат собствеността върху паметника, както им бе предложено от правителството", заяви още Борисов.

И заръча на заместника си Цветанов Цветанов, заедно с археолога проф. Николай Овчаров, да се заемат с проучванията.

Повече за Музея на розата вижте ТУК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама