Китайска делегация в Пловдив прояви интерес към винарския сектор

17:32, 05 юни 16 / Политика 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Китайска делегация, в която има представители на бизнеса, проявяващи интерес към винената индустрия бе на посещение днес в Пловдив.

Дългосрочно развитие на взаимоотношенията в областта на бизнеса, културата и образованието между България и Китай бяха обсъдени от председателят на Общински съвет Пловдив Савина Петкова и водената от Джоу Уенджун делегация, който е член на Постоянната Комисия към Националния комитет на Народния политически консултативен съвет на китайския народ.

"Китайският капитал е готов да инвестира във българското винопроизводство, дори и чрез закупуването на винарни", съобщи Джоу.



"Връзките между нашите две страни датират вече повече от 60 години насам и никога не са спирали да се развиват", заяви още той. Също така е останал впечатлен от българското гостоприемство и природата на страната. "Всяка година 100 млн. китайски туристи пътуват по света и пред България се открива невероятен потенциал да ги привлече, акцентирайки на разнообразния си туристически продукт. Образованието е също една реална възможност за развитие. Не е пречка китайските студенти да изберат българските университети", допълни още Джоу.



От своя страна Савина Петкова също изтъкна близките ни взаимоотношения с Китай и акцентите в развитието на Пловдив. Председателят на Общински съвет се съгласи, че предстои още по-голяма динамика в развитието на взаимоотношенията и предвид факта, че Пловдив ще е Европейска столица на Културата 2019г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама