Пиронкова не очаквала да бие Радванска, но се надявала

18:01, 05 юни 16 / Спорт 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не очаквах победата над Радванска, надявах се. Когато я победих изпитах истинско щастие, защото много исках тази победа. Това сподели най-добрата българска тенисистка в момента Цветана Пиронкова в ефира на Нова телевизия. Преди седмица тя победи втората в света и стигна до четвъртфинал на турнира „Ролан Гарос“. Очаква се в понеделник да стане ясно, след това постижение, кое място ще заеме в световната ранглиста.

„Радванска ме е била 9 пъти. Преди всеки от мачовете си мислиш, че ще стане по-различно, че ще се стекат нещата по различно и все не ставаше“, разказа Пиронкова.

В четвъртфинала от престижния турнир Цвети Пиронова загуби от американката Саманта Стоусър. „Получи с добър мач, имах доста шансове, особено в първия сет. Саманта Стоусър е един от най-неудобните ми съперници, беше много труден мач и физически и ментално“, обясни тенисистката и допълни, че в началото на срещата късметът е бил в нейните ръце, но съперничката ѝ успяла да преобърне мача и така спечелила.

„Може би хората не разбират, че това не е една игра, в която гониш една топка. Това е целият ти живот, ти даваш всичко за нея“, разказа още Пиронкова. Обясни, че се чувства по-добре, когато има подкрепа на корта.

„Баща ми е най-големият ми съдник и най-голямата ми подкрепа. Цялото семейство играем тенис. Смятам, че винаги ще остана в този спорт. Със семейството ми правим тенис клуб и ако се развива добре може да стане и академия“, разкри най-добрата ни тенисистка.

Пиронкова обясни, че тримата най-важни мъже в живота и са баща ѝ, дядо ѝ Никола и приятелят ѝ, с когото готвят сватба. „Първата си титла в Сидни я посветих на дядо ми – Никола Пиронков. Той беше човекът, който ме заведе на корта, човекът, който до десет годишна възраст беше до мен неотлъчно“, разкри още Цвети Пиронкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама