Новият президент на Филипините призова гражданите да убиват наркодилърите

18:49, 05 юни 16 / Свят 25 602 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новоизбраният филипински президент Родриго Дутерте насърчи обществеността да му помогне в борбата с престъпността, като призова гражданите, които имат оръжия, да стрелят и да убиват наркодилърите, оказващи съпротива при арестуване, и да се защитават, предаде БТА.

Дутерте каза в предавана по телевизията реч, изнесена пред огромно множество в град Давао, че филипинците, които му помогнат в битката с престъпността, ще бъдат възнаградени.

"Моля, чувствайте се свободни да се обръщате към нас, да викате полицията или го направете сами, ако имате огнестрелно оръжие - имате моята подкрепа", заяви той, предупреждавайки за значителната незаконна търговия с наркотици, в която е замесена дори филипинската полиция.

Ако наркодилър се съпротивлява на арест или отказва да бъде доведен в полицейски участък и заплашва гражданин с огнестрелно оръжие или нож, "можете да го убиете", каза Дутерте.

"Застреляйте го и ще ви дам медал", заяви той.

Преди няколко дни Дутерте заяви, че и корумпираните журналисти могат да бъдат избивани. „Това че сте журналисти, не означава, че не трябва да ви убиват, ако сте кучи синове”, каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама