Мустафа Карадайъ: Проектозаконът срещу бурките е пореден повод за внушаване на омраза

19:48, 05 юни 16 / Политика 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проектозаконът срещу бурките е пореден повод за внушаване на омраза в нашата Родина – това каза пред журналисти в Добрич председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.Той е в града за участие в заседание на Областния съвет на Движението.

В една мюсюлманска държава, каквато е нашата съседка Турция, по статистика на ООН по-малко от половин процент са жените с бурки в Турция. В България това са единични случаи и то отсега, каза лидерът на ДПС. И подчерта, че никога в България, а и не само, не са се носили бурки и такъв проблем няма. Става въпрос за частни случаи, няколко души, локализирани в един квартал, които дават повод на политически организации пак да внушават омраза в обществото. Този закон не урежда обществени отношения, защото няма такъв въпрос в страната. А, законодателството, съгласно Закона за нормативните актове, урежда обществени отношения. Какви обществени отношения уреждаме – уреждаме въжделенията на едни хора, които единственото нещо, което обичат, е да мразят, каза още Мустафа Карадайъ.

Езикът на омразата се чува ежедневно във всички форми, включително и от трибуната на Народното събрание, което не се е случвало от 26 г. Включително, търпението на основни политически субекти от лявото и дясното пространство. Това търпение на езика на омразата, включително и от трибуната на Народното събрание, е много опасно за нашата държава.

Според него, езикът на омразата е ежедневие, включително и от трибуната на Народното събрание, което не се е случвало от 26 години, а това е опасно за нашата държава.

„Властта е в криза, липсва стабилност, липсва сигурност. Постоянно виждаме как дори по най-незначителните теми, включително и по много важни теми сега управляващата коалиция е в непрекъснати пазарлъци. Което генерира нестабилност в управлението. И тази нестабилност, за съжаление, се опитват да прикриват чрез езика на омразата, което е много опасно за нашата страна. Да, ние можем да кажем, че такава формула на управление трябва да бъде коригирана. Страната има нужда от стабилност и сигурност, а за има стабилност и сигурност тя не може без ДПС”, каза Мустафа Карадайъ.

„Независимо, че майските събития от 1989 г. още нямат място в писаната история, те имат своето място в архивите и в душите на хората. Рано или късно ще намерят място и в писаната история и ще получат своята оценка и жертвите на майските събития, ние сме убедени, че историята ще ги оцени като героите на българската демокрация”, посочи лидерът на ДПС.

Констатациите от досега проведените заседания на областните организации на ДПС са показали, че през „последните 4-5 месеца един надуван с лъжи и внушения балон се спука. Това, което видяхме е, че за 27 години привържениците на ДПС, членовете и симпатизантите и активистите на ДПС, както и досега много точно разграничават оригинала от ментетата, така и за пореден път го потвърдиха. Изводът, който можем да направим от самите заседания е, че бленуваното отслабване на позициите на ДПС няма да се случи. Напротив, ДПС след националната конференция с нова енергия, с нов хъс се готви за различните предстоящи избори. И още на първите такива, независимо какви са, ДПС ще покаже своята сила”, каза Мустафа Карадайъ. Лидерът на ДПС не посочи дали Движението ще има собствен кандидат или ще се яви в коалиция на президентските избори, но бе категоричен, че ДПС ще определи кой да е президентът на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама