Волен Сидеров преживял катарзис: Човек трябва да търси вината в себе си

19:48, 05 юни 16 / Политика 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Човек трябва да търси начина, по който да проведе битката в себе си, трябва да търси вината в себе си. Това каза лидерът на „Атака“ Волен Сидеров в ефира на Нова телевизия. Той обясни, че е приел да гостува на предаването „Комбина“, за да покаже, че е изцяло променен.

„Коренната разлика не може да бъде достоверна. Това, че съм в това студио е преосмисляне. Нашата работа е нервна. Аз, като лидер, през годините бях мишена и на некоректни нападки. От самото ми влизане в парламента през 2005 срещу мен имаше сериозна черна пропаганда“, каза Сидеров.

Говорейки спокойно и смирено той обясни, че нахлуването му в НАТФИЗ и среднощните екшъни в клекшопа, който се намира в близост до академията били „избиване на стрес“.

„НАТФИЗ не е ли политическа структура? Те през 2013 година викаха по улиците „Долу Сидеров“. Когато се признаеш за виновен, ти правиш компромис, защото ако това дело върви по обичайната процедура оставаш без нерви. Имах дело, което се точи две години и половина. Това за инцидента на магистрала „Тракия“. Това бяха нерви, които ми донесоха две язви - стомашни, кървящи“, оплака се Сидеров.

Той каза още, че скоро разбрал, че освен петте дела, които се водят срещу него има заведени още две нови.

„Истинският съд е божият съд. Той е по достоверен от Софийски градски съд. За абсолютно несъществени неща са двете дела, но когато иска прокуратурата винаги може да направи дело за нещо. При така наредени дела винаги ще се намери състав, който да ми сложи най-високо наказание, за да ме изкарат от политиката. Някои посолства също го искат това“, каза Сидеров и даде за пример Американското посолство.

„Преди време в столично заведение срещнах посланика Джейм Уолрик и той ме заплаши, че ще унищожи“, обясни лидерът на „Атака“.

„Очаквам едни от основните медии в България да кажат – да, не бяхме много коректни със Сидеров, цензурирахме го, той не е толкова скандален. Вие знаете ли, че за тези години, в които се писа какво ли не за мен, българите не разбраха, че аз съм написал пет книги“, обясни депутатът.

Преди дни Сидеров се обърна към лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов с предложение да излъчат общ кандидат за президент.

„До сега цепенето не показа някакво одобрение. Логиката е, че не може да се живее в неприязън и омраза. Избирателите на Патриотичния фронт са част от избирателите на „Атака“, за това е хубаво това, което се откъсне да се събере отново“, обясни ходът си Сидеров.

„Имаше тежки моменти в нашите отношение, но за това го има разума. Нападките бяха много сериозни, но ако успеем да ги загърбим и покажем, че няма да си мерим химикалките с някого, а сме в парламента заради убежденията си, ще направим много“, обясни лидерът на „Атака“.

Сидеров изрази надежда, че Валери Симеонов ще преосмисли думите си от преди врем, когато нарече избирателите на „Атака“ лумпени. Той каза, че ако Симеонов не се съгласи на обща кандидатура, ще е логично „Атака“ да издигне самия него за президент.

„Ако се стигне до общо действие ще го мислим. Аз ще им предложа да направим стъпка в страни и да привлечем хора с обществен авторитет, които да излъчим за този пост“, каза Сидеров.

Допълни, че често се замисля да напусне политиката и да създаде фондация, но не иска това, което е създал да рухне.

Той посочи, че бащинството го е променило много. „Помага ми, защото като прекарам със сина ми определено време и всичко лошо изчезва. Това е чистота и невинност“, каза още Волен Сидеров. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама