Трима от задържаните в Бургас остават в ареста, мъчили човек с електрошок

20:07, 05 юни 16 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима от общо петимата арестувани при полицейската спецакция в Бургас на 2 юни остават с постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“. Това реши Специализираният наказателен съд в София, който заседава в неделния следобед. За постоянно в ареста остават сочените за ръководители на престъпната група Николай Мечков и Петър Биберов-Кюфтето, както и Галин Бекяров. Единствено Станислав Стоянов беше пуснат с парична гаранция от 3 хил. лв. Като причина беше изтъкнато влошеното му здравословно състояние.

Петият, който се очакваше да влезе в съда днес - Румен Янакиев, изобщо не се появи. Предполага се, че той е сключил сделка с прокуратурата да свидетелства срещу бандата.

По време на заседанието стана ясно за бруталните методи, с които си е служила групата, създадена с цел разчистване на бизнес територии чрез принуда. Свидетел срещу тях е бил измъчван с електрошокова палка и обстрелван с гумени патрони, съобщава „24 часа“.

Групата се отличавала с бруталност и конспиративност, палила е коли, за да завземе бизнес територии. В съда обаче не е станало ясно колко са палежите, нито в какъв частен сектор е била оказвана принуда.

Бандата бе задържана на 2 юни след спецакция на антимафиотите в Бургас. Един от членовете ѝ обаче се измъкна. По информация на “24 часа” това е Данаил Стефанов. Мечков е подсъдим в спецсъда по друго дело, известно като “Кирките”. Той изкарал рождения си ден в ареста в събота. Ден по-рано “празнувал” и Бекяров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама