С фотоконкурс и дискусия отбелязват Международния ден за борба с детския труд в Шумен

20:16, 05 юни 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С поредица от инициативи Комплексът за социални услуги за деца и семейства в Шумен и Градският ученически парламент ще отбележат Международния ден за борба с детския труд – 12 юни. Двете институции  заедно се обявяват срещу тежките форми на детски труд – склоняване към просия и джебчийство, трафик на деца и млади хора с цел сексуална експлоатация, нерегламентиран тежък труд по пазари и борси, работа в сивия сектор.

Организаторите провокират шуменци да изразят отношението си към социалния проблем на децата чрез фотоконкурс на тема „Оставам непримирим към експлоатацията на деца”.  Условията на конкурса са участие с до три фотографии, няма възрастова граница, снимките могат да се изпращат на имейл [email protected] - заедно с трите имена на автора и години, срокът е до 9 юни.

Снимките ще бъдат оценени от жури от двама професионални фотографи и по един представител на Градския ученически парламент и Комплекса за социални услуги.

Отличените фотографи на първите три места ще бъдат наградени на 13 юни от 12 часа по време на открита дискусия, свързана по темата. Срещата ще се проведе в Танцувалната зала на Младежкия дом. Най-добрите фотографии ще бъдат представени в изложба. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама