Любен Каменов спечели планинското "Българка"

21:12, 05 юни 16 / Спорт 25 582 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Миналогодишният шампион в планинско „Българка“ Любен Каменов (Каменов рали тим) с Мицубиши Лансър спечели днес и единадесетото издание на автомобилното състезание край Сливен.

Втори се нареди Илия Царски (Автоцар Рали Се) с Мицубиши Лансър, а трети е Христо Манолов (АСК Боила автомат).

От стартиралите 50 автомобила в съботния ден, днес финишираха 42.

Каменов завърши надпреварата с време 07:40.71, Илия Царски с 07:43:30 сек. , третото време е на Христо Манолов 07:53:85. Четвърти е Юлиян Телийски от Дунев Рейсинг с време 08:06:37, пети Даниел Живков от Ефко Рейсинг/ с време 08:12:06. Десетката се допълва с Петко Манолов /АСК Проспийд/ - 08:21/84, Васко Въжаров /АСК Каменов рали/- 08:25:50, Стефан Стоев - /АСК Ара Моторспорт/ - 08:25:56, Георги Василев/АСК Дианел рейсинг/ - 08:29:89 и Йордан Тодоров /АСК Джордан рейс/ - 08:36:84.

Първо място в отборната надпревара спечели тима на АСК Каменов Рали Тийм, втори се нареди тима на АСК Ефко рейсинг, а трети е отбора на АСК Джордан Рейсинг. Купата за най-бърз сливенски пилот бе връчена на пилота, състезаващ се в сливенския клуб Георги Василев, а купата за дебют в планинско „Българка“ бе присъдена на Георги Георгиев от АСК Скорпион. 

„Човек никога не може да бъде сигурен в успеха, докато не завърши състезанието. Състезанието беше страхотно, конкуренцията беше на ниво, получи се много добро състезание. На тренировката подобрих рекорда си отпреди две години, днес в първия манш подобрих вчерашния си рекорд и после намалих малко темпото, за да пазя ресурса на автомобила“, заяви победителят в състезанието Любен Каменов.

„Имал съм много стартове и финали, но лошото е, че първото място е само едно и то не е мое“, сподели Илия Царски. Той поздрави победителя, организаторите на надпреварата и многобройните фенове. Царски бе категоричен, че повече няма да участва в планински състезания и ще се представя само в надпреварите на писта.

От своя страна Христо Манолов заяви, че ще продължава да се бори, защото пред такава публика, каквато е сливенската е голямо предизвикателство да се състезава.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама