Пада забраната за движение на камиони при температури над 35 градуса

22:11, 05 юни 16 / Политика 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Забраната за движение на тежкотоварни камиони при температури над 35 градуса ще бъде отменена, а спирането на тировете в почивните дни силно се редуцира.

За това се споразумяха на работна среща представители на Съюза на българските транспортни работници, Агенция "Пътна инфраструктура" и КАТ - Пътна полиция, съобщи БНР.

Срещата беше проведена по инициатива на шофьорите на тежкотоварни камиони по повод основните им искания, които бяха записани в протестна декларация, изпратена преди седмица до ресорните министерства, премиера и омбудсмана на България.

Заповедта на пътната агенция за температурните забрани през лятото отпада напълно, а спирането на камионите през почивните и празнични дни ще бъде редуцирано, заяви зам.-председателят на Съюза на българските транспортни работници Александър Стамболийски. Той обясни, че в неделя на влизане в големите градове камионите ще бъдат спирани, а в участъците с повишена концентрация на пътнотранспортни произшествия забраната ще важи.

"Още за следващата година ще бъде изготвен годишен календар за дните и часовете, в които ще бъдат спирани камионите, както и пътна карта за него", обяви Стамболийски.

От Съюза на шофьорите подготвят и предложения за оптимизиране на работата на институциите, които извършват контрола на граничните пунктове. До месец те ще бъдат готови и предстоят разговори с Главна дирекция "Гранична полиция" и Агенция "Митници".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама