Над 60 трудови злополуки в Сливенско за година

07:13, 06 юни 16 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
63 злополуки на работното място са регистрирани в област Сливен през 2015 г., съобщи директорът на Инспекция по труда Ирена Иванова.

61 от тях са признати за трудови, а 50 са станали на самото работно място - през време и по повод на извършваната работа. Две са злополуките със смъртен изход при възникнало ПТП. От допуснатите през 2015 г. злополуки, към настоящия момент няма такива с определена инвалидност от ТЕЛК.

В сравнение с 2014 г., когато са били 66, се наблюдава леко намаление. Разпределението на трудовите злополуки по икономически дейности през 2015 г. показва, че най-голям дял имат: в „държавно управление" - 11 злополуки; в „производството на текстил и облекло" - 10 злополуки.; в „образование" - 7 злополуки; в „търговия" - 5 злополуки; в „хуманно здравеопазване" - 5 злополуки и „производство на хранителни продукти" - 5 злополуки.

От допуснатите през 2015 г. злополуки, към настоящия момент няма такива с определена инвалидност от ТЕЛК. Подхлъзванията, спъванията и паданията са най-честата причина за злополуки във всички сектори - от промишлеността до работата в офис.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама