Обсъждат прединвестиционно проучване за ВиК в област Добрич

07:31, 06 юни 16 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работна среща във връзка с изготвянето на регионално прединвестиционно проучване за водоснабдяване и канализация на обособената територия в обхвата на област Добрич ще се проведе от 15 часа днес.

С цел подпомагане на процеса по изготвяне на регионалното прединвестиционно проучване за водоснабдяване и канализация на обособената територия, попадаща в обхвата на област Добрич, ще се състои първа работна среща с представители на фирмата консултант ДЗЗД „Уотър Дизайн – БКО“ и кметовете на общини.

Министерство на регионалното развитие и благоустройството изпълнява „Проект за подпомагане на ефективността, управлението и регионалното инвестиционно планиране на отрасъл ВиК”, който се осъществява с финансовата подкрепа на  ОП ”Околна среда 2014 – 2020 г.”, съфинансиран от Европейския съюз чрез европейския Кохезионен фонд.

Основен съдържателен компонент на проекта е изготвянето на регионални прединвестиционни проучвания (РПИП) за водоснабдяване и канализация на обособените територии на 14 ВиК оператори в страната, включително за „ВиК“ ООД, гр. Добрич. Целта на разработването на тези проучвания е да се осигури интегриран подход при планирането и инвестиции за бъдещото развитие на ВиК отрасъла в региона.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама