Благотворително баскетболно шоу подпомогна школата на БК "Дунав"

12:06, 06 юни 16 / Спорт 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
2 000 лв. събра благотворително баскетболно шоу в помощ на школата на БК "Дунав".

Един срещу друг се изправиха настоящи срещу бивши дунавци, които са израснали в русенската школа, сред които бе и доскорошният капитан на националния отбор и настоящ шампион с "Лукойл Академик" Филип Виденов. Николай Николов, който в момента играе за "Берое", пък не пропусна да зарадва публиката с порция атрактивни забивки. В края "батковците" спечелиха със 100:88.

В паузата на мача зрителите видяха заедно всички деца, момичета и момчета, заради които се игра срещата. На практика "Дунав" е един от малкото провинциални клубове в страната, които класират 4 формации на републикански финали - по две от момчетата и от момичетата. 12-годишните момичета заслужиха и допълнителни аплодисменти за бронзовите си медали от републиканско първенство, а с един такъв те закичиха члена на УС на клуба - Младен Ганчев.

600 лв. бяха дарени от бившите играчи, 1360 лв се събраха от входни такси и продажба на артикули, а с покупката на две рекламни съдийски тениски активът бе закръглен на 2 000 лв.

Младен Ганчев похвали родителското настоятелство за организацията и подчерта, че ролята на родителите е много важна в този момент за школата. Предадени бяха и специални благодарности за безвъзмездното съдействие от секретарската маса и от DJ Венци за музикалния фон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама