Отбелязват Международния ден на руския език във ВСУ

12:25, 06 юни 16 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С методически семинар, изложба на книги и кръгла маса на тема „Моята професия - руски език“ Варненският свободен университет отбелязва Международния ден на руския език - 6 юни. Събитията започнаха в Руския център на университета с методическия семинар на тема „Специфика на преподаването и изучаването на руски език в чуждестранни училища“ с водещ доц. д-р Татяна Корепанова, заместник ръководител на Центъра за езиково сертифициране на Института по руски език „А.С. Пушкин“ (Москва, Русия).

Беше открита и изложба на книги, дарени от „Дом русского зарубежья им. А. Солженицына“, в университетската библиотека.

„Дом русского зарубежья им. Александра Солженицына“ е уникална институция, без аналог в Русия и в чужбина, съчетаваща функциите на музей, архив, библиотека, научно-изследователски, информационно-издателски и културно-просветителен център. Дейността на Дома е посветена на историческия феномен „руската чужбина“ и е насочена към формиране на фонд от паметници на духовната и материалната култура на емиграцията, а също и към развитие на отношенията и укрепване на връзките със сънародниците извън пределите на Русия.

Пореден книжен дар от „Дом русского зарубежья им. Александра Солженицына“ в размер на 300 книги ще получи Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“. Дарението е посветено на 25-годишния юбилей на университета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама