Парламентът се мести в Партийния дом след 2 г., срещу 19,5 млн. лв.

12:49, 06 юни 16 / Политика 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След около две години депутатите ще заседават в зала „Света София” в бившия Партиен дом. Това става ясно от обявена обществена поръчка за преустройство на залата, което е с прогнозна стойност 19,5 милиона лева (без ДДС). 

Идеята за преместването е още от 2003 година и бе родена от тогавашния председател на парламента Огнян Герджиков и бе повдигана още няколко пъти през годините. Сградата на пл. „Княз Александър І” № 1 в момента се използва за заседания на някои от парламентарните комисии. Там са и кабинетите на депутатите и ЦИК.

Документи от желаещите да участват в ремонта трябва да се подават до 1 юли. За ремонта ще бъде избрана строителна компания, която има подобен опит и оборот от 36 млн. лева за последните три години.

Освен това избраната фирма е задължена да спазва "държавна тайна", тъй като в хода на изпълнение на договора ще получава и работи с документи, съдържащи класифицирана информация. 

Залата ще се използва и за заседания за предстоящето председателство на Европейския съюз от България, което ще е през 2018 г.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама