"Полицаите" по бул. "България" в Русе обрали и молдовско семейство

13:01, 06 юни 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вчера в 17:15 часа е подаден сигнал от  молдовски гражданин на 35 г., който е заявил, че му е била извършена кражба на сумата от 400 евро, след като са го спрели на бул. България в Русе, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Според неговия разказ, той е пътувал със семейството си с лек автомобил «Мерцедес» и около 15:30 часа са влезли в България през ГКПП – Дунав мост. След излизане от пункта са спрели за малко, за да си закупят винетен стикер, а след това продължили по бул. България.

Някъде по булеварда с тяхната кола се е изравнил друг автомобил,  светло син на цвят /но не могат да посочат марка, модел, нито регистрационен номер/, от който пътуващ на предната седалка мъж им показал лампа светеща в червено и синьо и им направил знак да спрат. Те спрели, отбивайки вдясно, т.к. предположили, че това са полицаи.

От синия автомобил излязъл мъж на видима възраст около 60 години, висок около 160 см, с къса сива прошарена коса, пълно телосложение, продълговато лице и голям месест нос. Той приближил към колата и заговорил на английски, представяйки се за цивилен полицай, който трябва да им извърши проверка за вещи забранени за притежание "наркотици, оръжие и фалшива валута".

После поискал да покажат парите, които носят в себе си. 35-годишният извадил 1200 евро в банкноти от по 50 евро и ги предал. След като разгледал банкнотите, мнимият полицай ги върнал и обяснил, че проверката е приключила и могат да продължат.

Няколко километра след това, когато преброили банкнотите са разбрали, че от тях липсват 400 евро. По пътя на излизане от Русе в посока гр. Велико Търново видели полицейски автомобил, спрели и съобщили за случилото се. Случаят е документиран в досъдебно производство, като е започнало разследване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама