Осъдиха двойка заради измама с поставяне на дограма

16:12, 06 юни 16 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският районен съд осъди семейна двойка, измамила с поставяне на дограма над 20 обитатели на жилищна кооперация в квартал „Трошево“. За извършената измама, ВРС наложи условни наказания на 39-годишната М. Иванова и 43-годишния Д. Иванов. Почти като в българската комедия „Топло“ се развила историята. Двамата, с цел да си набавят имотна облага, излъгали домоуправителя и касиера на входа, че еднолично управляваната от Иванова фирма „Евроголд“ ще изработи, постави и монтира ПВЦ дограма за общите части на жилищния вход. Съпругът й взел размерите за дограмата и предложил ценова оферта. След като тя била одобрена от етажните собственици, на 17 май 2012 г. бил подписан официален договор с фирмата и определен 15-дневен срок за неговото изпълнение. В договора било отразено и предоставеното капаро от 2000 лева, събрано от вноските на всички живущи във входа.

Повече от месец по-късно, след многократни телефонни разговори и изтъкване на различни причини за забавяне изпълнението на договора, Д. Иванов насрочил дата за монтажа на новата дограма и изпратил уведомително писмо до живущите, за да разчистят за посочения ден стълбищните площадки и да не паркират в близост. Междувременно двойката заминала в чужбина. След като етажните собственици не могли да се свържат с никой от тях и не открили офиса на фирмата на посочения в договора адрес, подали сигнал за измамата в полицията.

На двамата бяха наложени наказания от по 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с 3 години изпитателен срок. Двамата са с чисто съдебно минало, като само малка част от причинените имуществени вреди са били възстановени на потърпевшите. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама