Симеонов готов за президентска коалиция с „Атака“, но първо ще пита партията си

23:45, 06 юни 16 / Политика 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Валери Симеонов ще организира вътрешно допитване сред членовете на НФСБ дали партията му би си сътрудничила с "Атака". Това стана ясно от думите му пред БНР, където обяви, че НФСБ е в готовност за разговори с всички български партии. Патриотите имат желание да обсъждат всичко, което е свързано с доброто и в полза на България.

Думите на Симеонов са в отговор на въпрос за готовността на партията за разговори с "Атака", каквато бе заявена през миналата седмица от лидера ѝ Волен Сидеров.

Атакистът съобщи, че е предложил на „Патриотичния фронт“ да направят коалиция и да издигнат общ кандидат за президентските избори през есента и общо явяване на следващи парламентарни избори.

Валери Симеонов съобщи, че са пуснали допитване до партийните членове, за да се разбере доколко могат да понесат евентуална обща работа с "Атака“.

"Не мога да предвидя какви ще бъдат настроенията. Има хора, лично засегнати. Има хора, физически засегнати от хулиганствата на "Атака“, коментира Симеонов. По думите му логиката, че след обединение вляво и около дясноцентристки кандидати патриотичните формации трябва да търсят общи действия, за да имат успех на президентските избори, не важи.

"Няма да тръгнем по логиката на когото и да било. Имаме собствени разбирания. Имаме собствена програма. Имаме собствена цел и кауза. Ако "Атака“ се вписва в реализацията на тази кауза – да. Ако обаче не се вписва, няма как да стане това", каза още Симеонов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама