Учител от Търговище се обучава в Америка

07:08, 08 юни 16 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представител на  Първо СОУ „ Свети Седмочисленици“  от Търговище Севда Михайлова взе участие в интензивно три-седмично обучение в първата по рода си за България програма  „ Специалисти  по образователни технологии“. Обучението се проведе в педагогическия факултет на Колумбийския университет в Ню Йорк.

То акцентира върху новите методи за преподаване и интегрирането на технологии в учебния процес , включва ежеседмични целодневни посещения  в държавни и частни  американски училища и задълбочени дискусии с техните технологични специалисти   и лидерски екипи.

"Програмата цели да отговори на нуждата технологиите да бъдат ефективно използвани  в образованието, за да подготвим днешните ученици да бъдат удовлетворени личности  и конкурентни професионалисти", разказаха от гимназията.

Българските специалисти успяха да видят как използването на технологии е успешно, когато е в синхрон не само с целите на урока и образователния процес,а и с визията  и дори ценностите на училището.

В свободното време бъдещите  „технологични директори“ посетиха и разгледаха голяма част от забележителностите на Ню Йорк и станаха част от забързания и динамичен ритъм на Манхатън.

Програмата е изцяло финансирана от Фондация „ Америка за България“ и се администрира от Института за международно образование в Ню Йорк. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама