Обраха пощата в центъра на Хасково (обновена)

08:04, 08 юни 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от трима души са извършителите на грабежа тази нощ на Пощата в Хасково. Сградата бе затворена за часове. Крадците са разрязали металните решетки на сградата и след това се промъкнали в нея.

Сигналът е получен в 4.30 часа от случаен гражданин, който чул виковете на пазача на пощата. Пристигналите автопатрули го заварили завързан с въже. .

По пода на помещенията имало разпилени косми и било залято с белина, каза директорът на полицията в Хасково Ангел Цанков. По думите му ще бъдат разпитвани работещи във фризьорските салони. При огледа криминалистите установили, че липсват парите от три каси. Към момента никой не иска да каже за каква сума става въпрос.



Според полицейски източници на Topnovini.bg става въпрос за 2 800 000 лева, които са били за пенсиите. Установено е още, че извършителите са заглушили СОТ-а на частна фирма.

Ангел Цанков каза, че са иззети записите от видеокамерите и вече се разпитват криминално проявени лица. Topnovini.bg научи, че сред заподозрените е група от трима души, които наскоро са били освободени от затвора и са били осъждани също за грабеж. Явно става дума за добре планирана група, която е имала изключително много информация отвътре, каза директорът на полицията. Той потвърди, че се проверява и версията вътрешен човек да е предал информацията.

В пощата е имало още каси с пари, но те не са били разбивани като другите три.

От "Български пощи" коментираха, че имат всички видове застраховки и че всички пенсионери ще си получат парите. Тези, които е трябвало днес по график да вземат пенсии, ще ги получат утре. Стана ясно още, че преди време е имало сигнали за нарушения по охранителния режим на сградата и е било издадено предписание, казаха от полицията. Работата бе възстановена към 14 часа.



В момента се разпитват хора от цялата Хасковска област. Има заподозрени, но няма арестувани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама