Избраха фирмите за саниране на още два блока в Тервел

08:58, 08 юни 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С решение на кмета на Община Тервел от 6 юни приключи изборът на строителни фирми, които трябва да санират блоковете „Детелина“ и „Хан Тервел“ в Тервел, съобщи зам.-кметът Дияна Илиева. Това са последните два от общо шестте блока в града, които отговарят на изискванията на националната програма за енетргийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, действали до края на 2015 година. В този срок шестте отговарящи блока подготвиха документите си и получиха договори за финансиране по програмата. Шест месеца бяха необходими за подготвителните дейности за последната двойка блокове – обществени поръчки и обследвания. Приключи изборът и на строителните фирми. Те са две дружества със седалища в Добрич. Блок “Детелина“ ще бъде изпълнен от „Костофф“ ЕООД, а блок „Хан Тервел“ – от „Екострой“ АД.

Блок „Детелина“ има разгъната застроена площ от 2 634 кв.м., разпределена в два входа, всеки на по шест етажа. Апартаментите са общо 36 броя. Спечелилата оферта на „КОСТОФФ“ ЕООД е за 258 709,59 лв. без ДДС. Сумата е за проектиране, строителство и авторски надзор.

Блок „Хан Тервел“ има разгъната застроена площ от 3 670 кв.м., разпределена в три входа, всеки на по пет етажа. Апартаментите са общо 45 броя.Спечелилата оферта на „Екострой“ АД е за 461 759,40 лв., които ще бъдат разходвани за проектиране, строителство и авторски надзор.

Междувременно, на 4 юни започнаха дейностите по изработване на проекта на блок „Иглика“. Всички собственици в съботния ден осигуриха достъп до апартаментите си за огледи и измервания и заявиха желанията си за остъкляване на терасите. Преобладаващата част от живущите избраха терасите им да бъдат остъклени. Цветовото оформление на фасадите, както и разпределението на остъклените части ще бъде съгласувано със собствениците.

На 6 юни Общината организира работна среща и с изпълнителите на блок  „Прогрес“.

За двата блока „Иглика” и „Прогрес“ процедурата за избор на изпълнител приключи на 14–и май.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама