Патриотите свалят доверието си от Поли Карастоянова

10:08, 08 юни 16 / Политика 25 761 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Патриотичният фронт“ ще отстрани от поста шеф на Комисията по кулутра и медии депутата си Полина Карастоянова. Това обяви съпредседателят на коалицията Валери Симеонов, като решението е било взето вчера. На нейно място ще бъде предложен Славчо Атанасов.

"Вече е свалено доверието от преди 6 месеца и от НФСБ, с чиято листа тя стана депутат. Сега цялата група, включително колегите от ВМРО, гласувахме единодушно Полина Карастоянова да бъде извадена от комисиите, в които участва", каза Симеонов. По думите му никой нямал някакво специално отношение към някого без причина.

Карастоянова бе на косъм да се раздели с поста си още от миналата година, когато тя напусна поста зам.-председател на групата. Тогава Симеонов дори поиска изключването ѝ, защото е подписала лобистки законопроект за вареното на домашна ракия, но тогава другият съпредседател Красимир Каракачанов я защити.

"Не става въпрос за лични отношения, а става въпрос по наша преценка, за защита на лобистки интереси в няколко случая вече - със Закона за акцизите и данъчните складове, така и с дружествата, управляващи авторски права. Там има директно лобистки текстове, които са подкрепени от нашата представителка в качеството й на председател. Тези текстове дават възможност само на две организации изцяло да узурпират въпроса с авторските права в страната, което противоречи на свободната конкуренция", аргументира се Валери Симеонов.

За Славчо Атанасов лидерът на НФСБ каза, че е човек с достатъчен принос към културата и медиите в качеството му на кмет. На мястото на Карастоянова като член на комисията по икономиката и туризма се предлага Димитър Байрактаров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама