Мутри обикалят в Галиче и тормозят хората, оплакват се жители на селото

10:30, 08 юни 16 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Напрежението в Галиче продължава, заяви пред „Нова телевизия“ жител на селото. Той разказа, че другият син на Ценко Чоков - Спас Чоков обикаля с джипове, пълни с мутри, и тормози хората.

„Продължават да натискат хората да не подават жалби“, оплака се той и допълни, че полицията в Бяла Слатина не съдейства на живеещите там. Друг жител на Галиче разказа, че лично е носел бутилки алкохол на бившия началник на полицията в Бяла Слатина. Той допълни, че там са хора на Ценко Чоков, които работят заедно с него и го прикриват.

На 7 юни Специализираният апелативен съд остави в ареста Ценко Чоков, сина му Мартин и още четирима души за изнудване и лихварство. По време на съдебното заседание адвокатът на Чокови Ивайло Найденов представи пред съда подписка в защита на Ценко Чоков, която е подписана от 400 жители на Галиче.

Хората от селото са категорични, че Спас Чоков и мутрите, които се разхождат с него, събират насилствено подписите и повечето от тези 400 подписа, представени в съда, са фалшиви.

Положителните характеристики и благодарствените писма в полза на Ценко Чоков от кмета на Бяла Слатина, от директора на детската градина в Галиче, от директора на училището там и от свещеника на църквата, които също бяха представени в съда, са изготвени под натиск, коментираха жителите.

„Селото е в упадък благодарение на Ценко Чоков. 25 години само се краде в това село. От 2006 г. са изчезнали 2600 човека, защото са били бити и изгонени. Оставили са и домовете и земите си, които да бъдат заграбени“, заявиха недоволните хора, които се бяха събрали пред кметството. Те отбелязаха и че не са виждали Касъм Касъмов, който е част от престъпната група, но е пуснат на свобода.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама