Наркодилър се споразумя за година и половина затвор и 2500 лв. глоба

10:39, 08 юни 16 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненецът Радостин Радев, задържан за продажба на хероин през ноември миналата година, ще излежи в затвора малко повече от година и ще плати 2500 лв. глоба. Това са параметрите на споразумението му с Окръжната прокуратура, одобрено от Варненския окръжен съд.

С него Радев признава вината си за това, че на 17 ноември миналата година, при условията на продължавано престъпление, държал с цел разпространение хероин с общо нетно тегло 9,72 грама, на обща стойност 1162,80 лв. На същата дата, в съучастие като съизвършител със Свилен Костадинов, той направил опит да разпространи на М. М. хероин с нетно тегло 9,6 грама със съдържание на активен компонент диацетилморфин 47,40%, на стойност 1152 лева, като деянието останало недовършено поради независещи от него причини.

Споразумението бе подписано в съда между представител на прокуратурата и защитата на Радев. С него на дилъра се налага лишаване от свобода за срок от 1 година и 6 месеца в затвор при първоначален строг режим, като ще бъде приспаднато времето, през което той е бил задържан под стража с мярка за неотклонение, считано от 20 ноември миналата година.

Споразумението влиза в сила веднага.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама