Разпродават фуражния завод в Бургас за над 9 млн. лв.

10:58, 08 юни 16 25 1471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сгради и земя на фирмата „Зоохранинвест“ в Северната промишлена зона на Бургас са обявени за публична продан от частния съдебен изпълнител Делян Николов, показва справка на Topnovini.bg. Общата сума е над 9 млн. лв.

Обявеното на търг имуществото включва фуражния завод в кв. „Индустриален“ – зона Запад. Продават се както сградите, така и машини за производство.

Причината за проданта са дългове към банки – ОББ и ДСК, както и неуредени финансови взаимоотношения с фирми – „Агрон 7“, „Балджиеви-91“, „Бест Ойл България“.

Фуражният завод в Бургас беше открит в края на септември 2009 г. с пищно тържество, гост на което беше дори и тогавашния земеделски министър Мирослав Найденов. Предприятието стартира с големи амбиции да бъде лидер в търговията и производството на фураж. В началото на 2010 г. „Зоохранинвест“ придобива няколко от клиентите на дружеството, които са изправени пред фалит. Така инж. Кольо Колев, собственик и управител на фирмата, става собственик на още няколко дружества – фуражно предприятие край Раднево, птицекомбинат край Стара Загора, изгражда и нов завод за производство на олио край Раднево.

В интервю за сайта „Биволъ“ през 2011 г. Кольо Колев разкрива трудностите, с които се сблъсква по време на икономическата криза. Той казва, че поскъпването на зърното се е отразило пагубно на производството и търговията с фуражи, а контрабандният внос убива животновъдите. Това е времето, когато фалират няколко големи птицевъдни фирми, а Колев прогнозира, че тепърва през пролетта (на 2011 г.) бизнесът в България ще претърпи най-големите удари. Очевидно неволите в бранша се отразяват и на самото предприятие и водят до настоящата разпродажба на имуществото му в Бургас.
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 19:38, 16 мар 23

Няма

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама