Осъдиха пенсионер, блъснал умишлено съсед с колата си

11:10, 08 юни 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две години лишаване от свобода, отложени с 3-годишен изпитателен срок, наложи Варненският окръжен съд на пенсионер, причинил умишлено с колата си средна телесна повреда на свой съсед. 67-годишният В. Иванов е осъждан и многократно наказван за нарушения на Закона за движение по пътищата. Пред съда той разви своя защитна теза, която се опровергава от доказателствата по делото, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Иванов и пострадалият Св. Стоянов живеели на ул. „Св. св. Кирил и Методий“ във варненския квартал „Аспарухово“. На 20 юли миналата година Стоянов разхождал кучето си, когато бил застигнат от автомобила на подсъдимия. Малко преди това между тях имало спор за паркирането на личната кола на Иванов, който препятствал достъпа към улицата на колите на съседите си и на Стоянов.

При повторната среща Иванов бил в личния си автомобил, спрял рязко до Стоянов и отново започнал да обяснява, че пътят е негов и никой няма право да го ползва. Стоянов възразил, но Иванов форсирал колата си и потеглил, като го блъснал.

От удара Стоянов бил качен върху капака на автомобила и след спирачки тялото му паднало на земята. Подсъдимият напуснал местопроизшествието, без да се интересува от състоянието на пострадалия. Съдебномедицинската експертиза по делото констатирала счупване на дясната лъчева кост, множество охлузвания и контузии по крайниците на Стоянов, което довело до трайно затруднение в движението, представляващо средна телесна повреда.

Присъдата подлежи на обжалване в законовия срок пред Апелативния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама