Брутални сцени от затвора в Белене потресоха България

11:11, 08 юни 16 25 3622 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Брутални сцени от живота на затвора в Белене потресоха България след излъчен репортаж в предаването "Тази сутрин" на БиТиВи. Жестоките кадри показват ужасяващи моменти на гавра и сексуално насилие от ежедневието на лишените от свобода, при които единственият закон са юмруците и правото на по - силния.

Настоящи и бивши затворници разказват пред камерата на БиТиВи за гаври, физически и сексуални посегателства, блудства, психически тормоз.

"В този затвор не изглежда да има надзиратели, поне от това, което се вижда от огромното количество видеозаписи. Там силата е в ръцете на част от затворниците, другите са техни жертви. Виждаме хора, които са лишени от свобода, но те изпълняват присъди, определят наказания. Други просто се забавляват, изтезавайки хората около себе си. Просто присъствието на хора, които да контролират реда в затвора не личи по никакъв начин", категорични са репортерите на телевизията.

Сред бруталните сцени са разхождане на хора на каишка, групово изнасилване на новодошли, унижения. Правилата се определят от хората с повече мускули и повече пари.

Със затворниците може да се комуникира изключително лесно - по интернет и телефон. Наличието на телефони и интернет е най-малкото и безобидно нещо, което се случва там.

Източник: БиТиВи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама