Борисов дава 1,5 млн. лв. да се поправи гафа с подлеза при Северната скоростна тангента

11:18, 08 юни 16 25 213 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отпускаме 1,5 млн. лв. на Столична община за ремонт и изграждане на довеждащата улична мрежа около Северна скоростна тангента. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание.

До намесата на премиера се стигна, след като граждани заплашиха с бунт заради тапите, които се образуват между кв. Требич и Илиянци. Причината зая тях е подлез на тангентата, койтоби трябвало да е еднопосочен и да извежда движението, но в момента не е и това препятства движението, като създава и опасност от инциденти. Агенция пътна инфраструктура прехвърли проблема към Столична община и заявиха, че те са си свършили работата. Оттам обясниха пък, че трафикът трябва да минава през бул. Рожен, но в момента процедурата за този локален път се обжалва.

„Старият архитект не си е направил проектите. Единственият шанс да ви помогнем бързо, днес го имаме като точка в Министерски съвет – 1.5 милиона“, коментира случаят Борисов. По думите му минситъра на регионалното развитие Лиляна Павлова му е обяснила, че „ако се направят двата локала, ще може да се реши проблемът“.

„Има още 2-3 седмици по стария договор на Тангентата, може да започнете да го правите веднага. По-бързо от това не може да се реагира в тази ситуация“, категоричен бе Борисов.

Гражданите, които заради задръстванията минават 2 км. за 40 мин. Коментираха преди дни, че за да се понрави на турските и партньорите си от ЕС България е избързала със строителството на тангентата и не си е свършила работата качествено с мисъл за гражданите си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама