Задържаха двама румънци за обира на украинско семейство в Русе

11:31, 08 юни 16 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама са задържани от русенската полиция във връзка с грабеж на чужденци на бул. България в Русе, съобщава ОД на МВР в града. 

На 4 юни вечерта украински гражданин е сигнализирал на тел.112, че е станал жертва на грабеж. 40-годишният мъж разказал пред полицаите, че на 4 юни следобед е влязъл в страната през Дунав мост с лек автомобил „Хонда“, управляван от съпругата му /33 г./. Докато се движели по бул. България в Русе, са били застигнати и спрени от кола с марка „Фолксваген Голф“. Голфът премигвал със светлини, а шофьорът подал сигнал със светеща палка, която украинците помислили за полицейска. 

Фолксвагенът спрял зад тях и от него излязъл цивилен мъж, който показал документ и обяснил, че е полицай, който иска да извърши проверка на автомобила. После пожелал да види парите на семейството. 40-годишният се усъмнил в думите на мнимия служител, защото когато извадил портфейла си той се пресегнал и опитал да му вземе пари от там. Затова украинецът отново му казал да покаже документите си и да се легитимира. Тогава двамата започнали да се дърпат, при което част от парите паднали. Непознатият мъж се разкрещял и през прозореца на спрелия фолксваген се показал друг мъж, според украинеца с пистолет в ръка, насочен срещу него. После голфът потеглил и се изгубил в далечината, а потърпевшият е сигнализирал на 112. 

Пострадалите са дали описание на двамата извършители. По случая се води разследване като е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

В хода на предприетите действия, по установяването и задържането на извършителите на деянието, от русенските полицаи са заловени двама мъже, румънски граждани, на 53 и на 46 години, повдигнати са им обвинения и са задържани от прокуратурата за срок до 72 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама