Учители от Математическата гимназия в Бургас са отличени с приза „Неофит Рилски“

11:34, 08 юни 16 25 1228 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преподавателите по математика Антоанета Граматикова и Юлия Хараламбиева от ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ в Бургас са сред тазгодишните носители на най-високото отличие на Министерството на образованието и науката - „Неофит Рилски“. Те са отличените за цялостна трудова дейност в развитието на образователното дело.

Старши учителят по математика Граматикова получава своята награда по предложение на Съюзната организация на КТ „Подкрепа“, а Юлия Хараламбиева е предложена от училищното ръководство.

Добрата новина съобщи директорът на ПМГ-Бургас Красимир Стоянов.

„Няма да изброявам какво са направили двете преподавателки в своя дългогодишен професионален път. Ще го опиша с една дума- всеотдайност. Всеотдайност към математиката, всеотдайност към гимназията, всеотдайност към децата“, каза Стоянов.

Грамотите връчи заместник кметът по образованието в Община Бургас Йорданка Ананиева.

И Граматикова, и Хараламбиева са категорични, че успешното обучение е двустранен процес, за който са необходими не само адекватни преподавателски методи, но и постоянно поддържане на интереса у учениците. Да дадеш знания по достъпен начин е важно, но също толкова важно е да мотивираш стремежа към тези знания у класа. В динамичното време, в което живеем, учителите трябва постоянно да надграждат уменията си, да са отворени към света и иновациите в обучението и това ги прави и преподаватели, и ученици едновременно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама