Над 31 хил. къса контрабандни цигари са иззети при полицейска акция в Пловдив

12:02, 08 юни 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 31 000 къса цигари без акцизен бандерол са иззети при масирана полицейска акция, проведена на територията на ОДМВР - Пловдив, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Общо от началото на годината на територията на областта са намерени и иззети близо два милиона къса контрабандни цигари, припомнят от Областната дирекция.

При специализираната операция съвместни екипи на служители от отделите "Икономическа полиция", "Криминална полиция" и районните полицейски управления са проверили множество стокови тържища, търговски обекти, моторни превозни средства и частни адреси в Пловдив и областта.

Униформените са открили и иззели 31 640 къса цигари, близо 270 килограма тютюн и 107 литра алкохол. По случаите са образувани пет бързи и две досъдебни производства и 16 проверки.

В хода на предприетите мерки за пресичане на контрабандната търговия с акцизни стоки в Пловдив и областта от началото на годината до момента са конфискувани над 2041 кг тютюн, близо два милиона къса цигари и почти 330 литра алкохол.

На територията на ОДМВР - Пловдив, продължава активната работа за превенция и противодействие на разпространението и държането на стоки без български бандерол.

Припомняме, че преди дни в Шумен във връзка с борбата срещу контрабандата на цигари главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че "има дирекции, където темповете изостават и в този контекст е критиката на премиера", като посочи конкретно Пловдив и Пазарджик.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама