Деца от социални домове са на лагер край Антоново

12:05, 08 юни 16 / Култура 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фестивал на радостта събра 120 деца от социални домове и центрове на едноседмичен лагер край Антоново. Инициативата е на  Обществен фонд „Детство” и това е 20-тото й поредно издание. Домакин на проявата е Националния детски комплекс “Ястребино”, а нейното мото е "Доброто ражда добро".

Фестивалът се провежда под патронажа на Председателя на ДАЗД Офелия Кънева. В него участват деца на възраст 4 – 12 години от 6 Дома за деца лишени от родителски грижи и 13 Центъра за настаняване от семеен тип. 10 от тях са с увреждания.

"Чрез участието на децата в този проект се повишава ролята на изкуството за личностното им развитие; създават се условия за изява; за откриване на таланти; за преодоляване на проблеми в общуването им с деца и възрастни. Децата изживяват радост, зареждат се с положителни емоции; повишава се самочувствието им. Фестивалът е и една възможност за децата да разширяват познанията си за България и за природата, да укрепват физически. За ръководителите фестивалът е място и време за усвояване на нови практики, обмен на опит и идеи", споделиха организаторите.

Те уточниха, че осъществяването на идеята е възможно благодарение на щедростта на дарителите, на доброволците на Обществен фонд “Детство” и на екипите на социалните институции.

До 15 юни участниците във фестивала ще  приемат много гости – деца, ученици и артисти, които ще им подарят своите песни, танци и спектакли. Сред тях са Куклен театър Търговище, учениците от Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” в Котел и танцов ансамбъл „Северняче” от Попово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама