Славчо Атанасов: Ще проверя случая с Лили Маринкова, тя е велик журналист

12:11, 08 юни 16 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Доколкото разбрах от медиите Лили Маринкова е уволнена, защото била в пенсионна възраст. Като председател на комисията ще проверя този въпрос много сериозно. Това заяви пред журналисти бъдещият председател на Комисията по култура и медии Славчо Атанасов за уволнението на Лили Маринкова като програмен директор на "Хоризонт" и журналист в БНР, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Маринкова от години водеше предаването "Неделя 150", но със заповед на новия генерален директор на БНР Александър Велев тя беше отстранена.

Атанасов бе категоричен, че ще се запознае със случая, защото Маринкова е велик журналист. „Тя винаги е била независим журналист, нещо, на което държа изключително много. Ще се срещна с Александър Велев”, подчерта Славчо Атанасов.

Той допълни още, че личната му кауза като председател на комисията по култура и медии щяла бъде намаляване на ДДС-то за книгите и учебниците.

„С пълно единодушие е решено от парламентарната група на „Патриотичния фронт“ да ме предложи и парламентът да ме утвърди за председател. Има доста неща, които трябва да се направят в областта на културата. В комисията имам доста идеи, една от тях е и моя лична кауза. Преди няколко години започнах една борба за намаляване на ДДС за книгите и учебниците, защото в България ДДС-то върху книгите е 20%“, обясни Атанасов и добави, че в Русия, Великобритания и Полша то е 0%, а във всички други държави в ЕС е между 3 и 5%. Освен това бъдещият председател ще внесе и законопроект по темата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама