ВМРО одобрява Карастоянова, но остави решението за изключването й на НФСБ

12:23, 08 юни 16 / Политика 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поли Карастоянова се справя в задачите си. Тя се справяше с работата си на председател на парламентарната комисия. Против това съм членове на групата да бъдат изключвани и гласувал съм против нейното изключване преди около 7 месеца. 

Това обяви съпредседателят на "Патриотичния фронт" Красимир Каракачанов във връзка с намеренията на коалиционния му партньор НФСБ да "уволни" депутатът Поли Карастоянова като председател на Комисията по култура и медии.  

Лидерът на ВМРО каза още, че не е поставян въпросът за нейното изключване от парламентарната група и се обяви против членове на парламентарната група да бъдат изключвани. 

Каракачанов обясни, че като част от коалиция има споразумение между НФСБ и ВМРО за това кои да бъдат излъчените представители в парламентарните комисии разпределени на квотен принцип. По думите му Комисията по култура и медии е от квотата на НФСБ и те решават кой да участва в нея. 

„Тя си е от квотата на НФСБ и вчера беше поставен въпросът да се сменят хората в комисиите. Други мотиви и аргументи не сме обсъждали”, каза още Каракачанов. 

Според него на вчерашната среща на парламентарната група не е поставян въпросът за лобизъм от страна на Карастоянова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама