15 фирми искат да санират блокове в Разград

12:49, 08 юни 16 25 650 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петнадесет фирми от страната кандидатстват за саниране на шест жилищни блока в Разград по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Офертите на фирмите, които се състезават за изпълнител на обществена поръчка за „Инженеринг-проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМ  на пакет от многофамилни жилищни сгради, във връзка с реализацията на Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на територията на община Разград” бяха отворени публично днес от комисия с председател зам.-кмета на общината Галина Георгиева. След проверката за допустимост, предстои да бъдат отворени и ценовите оферти на кандидатите.  

Обособените позиции по поръчката са шест. Ще бъдат санирани блок 12 в ж.к „Орел” и  жилищна сграда на ул. „Св. Климент” 46, бл.15 и бл. 19 на  „Абритус”, бл. 60  и бл. 62 на ул. „Бели Лом”. Максималният разполагаем финансов ресурс за настоящата поръчка е в размер общо на 6 160 175.88 лева без ДДС за всички обособени позиции.

Днес комисия с председател Недим Тахиров отвори и офертата на фирмата-участник в обществената поръчка за събиране и транспортиране на битови отпадъци, разполагане и поддръжка на съдове за битови отпадъци, лятно и зимно почистване на улици и други места за обществено ползване на територията на Разград и населените места на общината. В законоустановения срок за участие в процедурата документи е подала само фирма „А.С.А България”, която вече 15 години почиства Разград.

Прогнозната стойност на поръчката е 3 500 000 лева без ДДС и е с продължителност 24 месеца. След проверка на допустимост, предстои да се направи оценка на техническите предложения на кандидата, след което ще бъде отворена и ценовата оферта на фирмата.

Осем пък са фирмите, които са подали оферти за участие в откритата процедура за избор на изпълнител за реконструкция на водопроводи в ж.к. „Орел“. Сред кандидатите, които са от София, Варна, Благоевград, има и консорциум с разградско участие. С реализиране на проекта ще се предотвратят честите аварии в част от ж.к.„Орел” и свързаното с тях периодично разкопаване на улиците в част от квартала.  Ще се осигури и снабдяване на населението с адекватно количество и качество питейна вода, както и ще се намалят загубите на вода от честите аварии и скрити течове по водопроводите в част от жилищния квартал.

Общата стойност на обществената поръчка е 2 915 807 лева без ДДС. Тук също се очаква да бъде направена оценка на техническите предложения на кандидатите, след което ще бъдат отворени и ценовите им оферти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама