Детският ансамбъл "Шарено герданче" се състезава с професионалистите на национален конкурс

13:01, 08 юни 16 / Култура 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Детски фолклорен ансамбъл "Шарено герданче", към Младежки дом-Търговище, с ръководители Светла Стаменова и Анжела Георгиева, спечели втора награда в категория ансамбли на Шестия национален конкурс „Оро се вие, цървули се кинат” в село Първомай, община Петрич.

Изпълненията на състава бяха оценявани заедно с тези на утвърдени ансамбли, в които участниците са възрастни танцьори, а не младежи.

„Много силен конкурс, в който ансамбъл „Шарено герданче” се представи отново на високо ниво. Бяхме подали заявка за участие в категория танцови състави, във втора възрастова група – от 12 до 18 години, но предвид различния начин на поднасяне на програма – представянето ни е ансамблово – организатори и жури взеха решение за промяна в статута, като обособиха категория „Танцови ансамбли”.

Така съставът премина в тази категория, заедно с Неврокопски ансамбъл и представителните ансамбли на Гоце Делчев, Перник и Дупница, в които участниците са възрастни танцьори. Второто място в тази нова категория ни удовлетворява изцяло, защото на практика се състезавахме с утвърдени комплексни състави от страната. Класирани сме веднага след Неврокопски ансамбъл, което за нас е признание", сподели Анжела Георгиева – ръководител на танцовия състав.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама