Топ 7 на най-скъпите футболисти на Евро 2016

13:26, 08 юни 16 / Свят 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На Европейското първенство по футбол ще играят едни от най-добрите и скъпи футболисти в света. Въпреки че зрителите няма да могат да се насладят на играчи като Лео Меси, Неймар и Луис Суарес, тък като и тримата са южноамериканци, по терените във Франция своите умения ще показват Кристиано Роналдо, Гарет Бейл и Роберт Левандовски.

Специализираният сайт transfermarkt.de подреди седемте най-скъпи играчи на първенството.

Ето кои са те:

7. Антоан Гризман – 70 млн. евро



Снимка: krystalnews.com

Анторан Гризман е френски футболист играещ позицията нападател. От 2014 г. е част от състава на Атлетико Мадрид, които тази година достигнаха финал в Шампионската лига. Преди това бе футболист на Реал Сосиедад, където записва 179 участия и 46 гола. Оценен е на 70 млн. евро.

6. Еден Азар - 70 млн. евро



Снимка: chelseafc.com

Белгиецът Еден Азар е известен с креативността, скоростта и е описан като „безстрашен, избухлив атакуващ халф, който може да промени играта с ход на крачка и дрибъл“. От 2012-та играе за английския футболен клуб Челси. През този сезон Челси се представи слабо и не успя да се класира за европейските клубни турнири следващия сезон.

5.Пол Погба – 70 млн. евро



Снимка: Twitter@paulpogba

Пол Погба е френски полузащитник от гвинейски произход, известен със своята бавна засилка при изпълнение на дузпа. Има много добра техника и физика, печели единоборствата си внушително. От 2012-та играе за италианският футболен отбор Ювентус.

4.Роберт Левандовски – 75 млн. евро



Снимка: Twitetr@TransferSite

Роберт Левандовски е първият футболист, записан в книгата на Гинес за най-бързи 5 гола в историята на футбола. Той направи това постижение през 2015 в мач на клубния му отбор Байерн Мюнхен срещу Волфсбург. Два пъти е ставал голмайстор на Бундеслигата.

3. Томас Мюлер – 75 млн. евро



Снимка: pulse.com.gh

Томас Мюлер е известен с позинионирането, отборната работа и издръжливостта си. От 2009-та играе за Байерн Мюнхен. На световното през 2010-та става голмайстор, а на следващото през 2014-та е на второ място по отбелязване на голове.

2. Гарет Бейл – 80 млн. евро



Снимка: Twitter@UEFAEURO

Гарет Бейл е известен с бързината си, както и с това, че умее да играе в защита и нападение. Притежава отлична техника и силен шут с двата крака. Точен при изпълнение на пряк свободен удар. От 2013-та играе за Реал Мадрид, които преди близо две седмици спечелиха Шампионската лига. Има 19 гола за отбора на Уелс.

1. Кристиано Роналдо – 110 млн. евро



Снимка: Instagram

Роналдо е капитан на португалския национален отбор от 2006 , за който има отбелязани 56 гола. 31-годишният португалец е носител на Златна топка за 2008, 20013 и 2014 г. и Златна обувка за 2008, 2011, 2014 и 2015 година.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама