Близо 600 са двойките от матурите в Бургаска област

13:48, 08 юни 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Слабите оценки от матурите в Бургаска област са 599. Това съобщи за Topnovini.bg директорът на Регионалния инспекторат по образованието Виолета Илиева. 305 зрелостници са получили двойки на изпита по български език и литература. Отличните оценки са 313. Средният успех по предмета в областта е Добър 4,08. На този изпит са се явили общо 2955 ученици.

294 пък са двойките на втория държавен зрелостен изпит в региона. 586 са отличните оценки. Средният успех е Добър 4,28.

„На 13-то или на 14-ти място е Бургаска област в страната. Този резултат не ни удовлетворява, тъй като бургаските ученици имат най-добрите училища като материална база. Резултатът би могъл да бъде по-добър, въпреки че е над 4,00“, сподели Виолета Илиева.

Тя посочи, че трябва да се има предвид, че училищата в областта са много на брой и учениците в тях са с различен статут. По нейните думи, има едно компенсиране между профилираните и част от професионалните гимназии с останалите учебни заведения.

„Надявам се да имаме училища в Топ 10 на най-добрите в страната, както е било в предходни години“, коментира Илиева.

В момента се изчисляват резултатите от втория държавен зрелостен изпит. Общият резултат е ясен, но не и по всеки отделен предмет, тъй като учениците имаха възможност да си изберат на какъв да се явят. На по-късен етап ще излязат и резултатите по общини.

Не може обаче да се каже кое училище в област Бургас се е представило най-добре на матурите.

В заключение Виолета Илиева обобщи, че, в сравнение с предходни години, оценките от матурите се движат в едни добри стойности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама