2736 пътни нарушения засякоха в Шуменско за месец

14:01, 08 юни 16 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
2736 нарушения са установени по време на пътни контрол в Шуменско през месец май, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Най-много са нарушенията за превишена скорост – 461. По време на проверките униформените са установили 273 водачи, които са били с нередовни пътни документи. Технически неизправни моторни превозни средства са управлявали 76 водачи. За месец по пътищата в региона са засечени 97 неправоспособни.

58 акта са съставени на водачи затова, че управляват превозни средства без да имат сключена застраховка “Гражданска отговорност”.

119 са санкционирани за неспазване на предимство, знаци и сигнали, на други 14 водачи са съставени актове за неспазено предимство на червен сигнал, 7 водачи са санкционирани за отнето предимство на пешеходец.

През месец май от контролните органи са установили 18 водачи седнали зад волана с алкохол над 1.2 промила, други 32 ма са шофирали с алкохол под 1.2 промила в издишания въздух.

За неправилно спиране и паркиране са санкционирани 310 водачи, за неправилно движение по пътното платно са глобени 83ма. За говорене по мобилен телефон по време на управление на моторно превозно средство са съставени 4 акта и 17 глоби с фиш.

78 пътно-транспортни произшествия са възникнали на територията на ОДМВР- Шумен през месец май. Осем от тях са тежки. Един човек е загубил живота си, други единадесет са ранени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама