ДБГ иска контактна група за номинациите за президент от Реформаторския блок

14:13, 08 юни 16 / Политика 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партията ДБГ, която е част от Реформаторския блок, иска създаването на контактна група, която да определи номинациите за кандидат-президентска двойка. Това обяви пред журналисти в парламента депутатът Настимир Ананиев, предаде репортер на София Topnovini.bg.

„Позицията на Изпълнителния съвет на ДБГ приветства тази на РБ за единна кандидатура за кандидат-президентска двойка. Решението показва консолидация в дясно. Предстоят три конкретни стъпки и приоритети, за да обособим политиките на кандидат-президента. Това трябва да стане до края на юли месец. Трябва да се започнат преговорите по подписването на новото коалиционно споразумение. На следващия Изпълнителен съвет на РБ от ДБГ ще предложим да бъде създадена контактната група“, обясни Ананиев.

Попитан дали очаква втори трус в блока предвид това, че си подават ръка с ДСБ, той отговори, че щом всички искат единна кандидатура, значи са се обединили. Ананиев бе категоричен, че не е имало никаква принуда да се обединят около общата кандидатура.

Колегата му Димитър Делчев подчерта, че подкрепата им е безусловна - не поставят условия и не влизат в договорки за това кой да бъде следващият президент.

„Смятаме, че РБ ще излъчи силен сигнал с общата кандидатура, ще запази лицето си и ще даде алтернатива на българските граждани. Обсъждахме много имена в последните няколко месеца, но за конкретни тепърва ще говорим. Трябва да застанем и зад една определена програма, която следващият президент да изпълнява“, уточни още реформаторът.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама