Осъдиха шофьор, причинил катастрофа със загинал и ранен

14:31, 08 юни 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
23-годишен мъж получи осъдителна присъда, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Той причинил катастрофа, при която е загинал един човек и един е ранен. Наложена му е условна присъда от 2 години и 8 месеца лишаване от свобода, с 5 г. изпитателен срок. Младият мъж е лишен от право да управлява МПС за 3 години.

На 7 юли 2015 г. на главен път Русе – Бяла в землището на село Иваново, Осман О., докато карал „БМВ“, се движил с превишена скорост от 113,8 km/h. и при изпреварване се сблъскал с насрещно движещия се лек автомобил „Опел Вектра“, управляван от Пламен П. със 78,1 км/ч.

Вследствие на катастрофата загинал 64-годишен мъж – баща на водача на „Опел“-а, който седял на мястото до шофьора. Спътник на виновния шофьор, също на 23 години, пострадал сериозно.

До трагичния инцидент се стигнало, след като Осман О. предприел изпреварване на тирове. Навлязъл в разрешената за изпреварване и движение средна лента.

Едновременно с това обаче товарният автомобил също започнал да изпреварва движещия се пред него камион. Независимо от това, Осман О. продължил изпреварването, като предприел второ такова на навлизащия в средната лента за движение товарен автомобил, като пресякъл единичната непрекъсната линия и навлязъл в крайната лява пътна лента за насрещно движение.

Той останал в нея, независимо че още при първоначалното влизане видял движещия се срещу него „Опел Вектра“ и двете коли се сблъскали с предните си десни части и така се стигнало до тежките наранявания на пострадалите, единият от които починал.

Присъдата подлежи на обжалване пред Великотърновския апелативен съд. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама