Условна присъда от 2 години и 8 месеца затвор получи служителка на ДАИ- Разград

14:44, 08 юни 16 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служителката на ДАИ- Разград Десислава Трифонова бе осъдена днес от състав на Разградския окръжен съд на две години и осем месеца затвор условно, с четири години изпитателен срок за длъжностно престъпление. Тя получи и наказание - глоба от 400 лева по предишна присъда, която бе групирана с днешната.

Подсъдимата бе призната за виновна в това, че в периода от 1 януари до 31 август 2013 г. с цел да набави за себе си имотна облага нарушила служебните си задължения, с което причинила значителни вредни последици на стойност 49 110 лева.

От тях 44 256 лева са щетите за частното акционерно дружество „Трюб Демакс“ и 4854 лева за Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Трифонова бе призната за виновна и за противозаконно присвояване на 305 лева от трима водачи.

Делото се гледа по съкратената процедура, тъй като подсъдимата призна изцяло фактите и обстоятелствата в обвинителния акт. Пред съда тя заяви, че е осъзнала грешката си и съжалява за извършеното.

Трифонова обясни, че била принудена да извърши престъплението, защото бившия й съпруг, който бил в затвора, упражнявал психически тормоз и непрекъснато искал пари. Трифонова каза още, че ще възстанови сумите и че моли съда да остане при децата си.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Варненския апелативен съд в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама