СЕМ се срещна с ръководството на bTV

15:05, 08 юни 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Съвета за електронни медии (СЕМ) днес се е провела работна среща с представители на ръководството на bTV, след като в понеделник сценаристи от “Шоуто на Слави” скъсаха в ефир лист с лика на държавния глава Росен Плевнелиев.

На срещата присъстваха членовете и юридическият екип на регулатора, както и главният изпълнителен директор на БТВ Медиа Груп ЕАД Павел Станчев и главният юрист Господин Йовчев.

От съобщението не става ясно дали регулаторът ще наложи глоба на телевизията или на предаването заради неуважение към президентската институция.

bTV са заявили, че дават право на изразяване на лично мнение като неразривна част от политиката на медията за плурализъм и изразяване на всички гледни точки, доколкото те не нарушават действащото законодателство. От своя страна Съветът за електронни медии припомни, че е важно при изразяването на лично мнение да се търси баланс между конституционното право на изразяване на лично мнение и други, защитени от конституционното право ценности като правото на лично достойнство, чест и добро име.

Съветът за електронни медии категорично заяви, че острата критика има своето естествено място в съдържанието на доставчиците на медийни услуги в България, но тя не може да нарушава други, защитени права.

Вчера от bTV се разграничиха, но не осъдиха постъпката на сценаристите на "Шоуто на Слави".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама