7 лишени от свобода в Белене са наказани за насилване на затворници

15:10, 08 юни 16 25 1736 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
7 лишени от свобода в затвора в Белене са наказани за принуда и насилствено съвкупление с лица от същия пол. Това става ясно от доклад на прокуратурите в Плевен и Левски, изпратен до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с шокиращия репортаж на БТВ за случващото се там.

В съобщението до медиите се уточнява, че съдебни актове за деяния от подобен род са издавани и влезли в сила от 2011 до 2016 година включително. От Районна прокуратура в Левски съобщават за три досъдебни производства за престъпления срещу личността, извършени през месец април т. г. Едно е за изнасилване на затворник, а другите две за причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди.

След репортажа на БТВ за ужасите на затвора в Белене, главният прокурор се самосезира и изиска пълна информация и активно действие от прокуратурите в Плевен, Велико Търново и Левски.

Апелативният прокурор във Велико Търново свика спешно заседание с изпълняващия длъжността окръжен прокурор на Плевен и районния прокурор на Левски, за да се създаде необходимата за проверка организация.

От БТВ са изискани по законов ред всички налични видеоматериали, за установяване на заснетите престъпни деяния. Предстои незабавна проверка и предприемане на съответни действия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама