Детските градини в община Тервел преминаха на ваканционен режим на работа

15:16, 08 юни 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През летния сезон детските градини на територията на община Тервел ще работят с намален капацитет, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева.

След раздялата с бъдещите ученици, в ЦДГ „Детелина“,  ЦДГ „Здравец“  и ЦДГ „Първи юни“ в града работата с деца е организирана в две групи. Същият режим  ще се запази и през месец юли. Създава се организация за осигуряване на дежурна група през месец август в ЦДГ „Първи юни“ за обгрижване на децата, чийто родители са трудово заети и нямат алтернатива за оставяне на малчуганите при баба и дядо. Изборът на детското заведение е свързан с факта, че в него се намира кухнята-майка, в която се подготвя храната за децата от две от детските заведения в града.Друга не по-маловажна причина е разположението на дежурната детска градина – тя се намира на границата на градския парк, което обещава по-добри условия за децата в летните жеги. Броят на дежурните групи в дежурната ЦДГ „Първи юни“ ще зависи от подадените от родителите заявления за ползване на дежурна група до директора на детското заведение, което посещават към момента подрастващите.

Поради намалелия брой деца под необходимия минимум за нормалното функциониране на групите, от 1 юни са преустановени занятията в двете обединения Честименско (със съставни градини Градница, Нова Камена, Каблешково и Честименско) и Божан (ЦДГ в Балик, Коларци, Сърнец и Божан). В Жегларци, Орляк и Зърнево с деца ще се работи до 15 юни, а ЦДГ Безмер – до 30 юни.

Постоянната детска ясла и детска кухня ще се грижат за най-малките тервелчани без прекъсване през цялото лято.

Най- съществени  ремонтни дейности ще се извършат в ЦДГ с. Зърнево, където в средата на юни започва реконструкция и ремонт на кухненския блок за създаване на кухня-майка, от която ще се доставя топъл обяд за учениците от основното училище и на възрастни самотни хора от селото. Средствата са осигурени от капиталовата програма на Община Тервел.Текущи ремонти и освежаване ще се извършват във всички детски  заведения през август .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама